marți, 31 iulie 2012

... şi la sfârşit a mai rămas coşmarul

                  În primul rând vreau să îmi cer scuze pentru absenţa mea de pe blog zilele astea(am avut nişte probleme personale, în fine trecem peste).
                  Astăzi vreau să vă prezint o carte care mie mi-a atras atenţia încă de când am văzut-o prima dată. Nu puteam să nu scriu despre ea deoarece e grozavă! Aveţi mai jos o scurtă descriere, iar în curând va apărea şi recenzia mea:).
 
Romanul horror al lui Oliviu Craznic se bazeaza pe cronici medievale. Actiunea cartii se petrece in Castelul Ultimelor Turnuri, unde lucrurile merg cu adevarat Rau. Invitat la nunta unei necunoscute intr-un castel bantuit de diavol, nobilul decazut Arthur de Seragens se trezeste prins intr-o ingrozitoare plasa a nebuniei, tradarii si crimei. In vreme ce oaspetii mor in jurul lui unul dupa altul intr-un mod misterios, secerati de un dusman inuman, Arthur intrezareste cu groaza cum latul se strange in jurul singurei persoane de care i-a pasat vreodata, superba Adrianna de Valois, tanara fiica a intunecatului si temutului sef al Politiei. Panicat si confuz, Arthur se vede astfel nevoit sa incheie o alianta fragila si controversata cu cei mai puternici dintre supravietuitori, care au inceput deja o ancheta in intuneric, impreuna dar suspectandu-se unii pe altii: vicontele de Vincennes, prietenul din copilarie al lui Arthur, versat in intrigile de salon, logician si vanator iscusit; baronul german Von Walter Calatorul, ale carui peregrinari prin locuri uitate de lume l-au adus de atatea ori in fata unor adevaruri de neindurat; frumoasa si imorala Giulianna Sellini, despre care se spune in soapta ca i-a sedus deodata pe Dumnezeu si pe Diavol; fostul preot Huguet de Castlenove, acum un spadasin periculos, al carui drum presarat cu cadavre duce la o amanta misterioasa; ducele de Chalais, puternic si crud stapanitor al tinutului, rafinat, aratos si incapabil de a-si stapani pornirile violente; si, mai ales, barbatul care conduce investigatia si de care se tem toti, caci o singura vorba a lui poate aduce rugul – Albert de Guy, inchizitorul…






 Autorul, Oliviu Crâznic a binevoit să ne spună câteva cuvinte despre ce înseamnă pentru el a fi un scriitor. Ţin să menţionez că este o persoană foarte inteligentă şi interesantă, cu care îţi face plăcere să comunici. Vă daţi seama cât de genial este scrisă cartea asta? :)


Un Scriitor nu este un re-creator al trecutului - acela este Istoricul. Un Scriitor nu este un martor al prezentului - acela este Jurnalistul. Un Scriitor nu este un explorator al viitorului - acela este Vizionarul.
Un Scriitor este în primul rand un Modelator de Suflete.
Câţi dintre voi, dragi Cititori, nu purtaţi în inima şi în caracterul vostru personajele alături de care aţi crescut, din care v-aţi inspirat, de la care aţi învăţat gesturi, expresii, atitudini? Câtor dintre voi nu vi s-au revelat Adevărul, Dreptatea, Prietenia, Dragostea sau Onoarea după ce aţi parcus o poveste, după ce aţi trăit acea poveste? Un scriitor nu este Scriitor dacă ceea ce a redat el pe hârtie nu a atins iremediabil sufletul Cititorului. Dacă personajele sale nu vieţuiesc în inima şi conştiinţa Cititorilor săi. De aceea, un Scriitor are întotdeauna o responsabilitate uriaşă cu privire la ceea ce scrie - deoarece căile viitorului vor fi afectate, timp de generaţii, de cuvintele sale. Poate să scrie despre lumi şi personaje bune sau rele - nu asta contează. Ceea ce contează, este ca fiecare Cititor care îi parcurge cartea să se simtă după aceasta îmbunătăţit, să simtă că a luat ceva de acolo cu el pentru totdeauna - şi, mai ales, că acel ceva este ceva BUN.
Un Scriitor este un agent al Evoluţiei. Şi, atât timp cât voi avea putere, şi oricât de greu va fi să îmi fie, mă voi lupta să îmi ating Cititorii. Şi, prin acest efort care mă obligă şi mă onorează, să evoluez împreună cu ei. Iar dacă la sfârşitul drumului se va dovedi că măcar unui singur om i-am schimbat viaţa în bine, i-am dat putere sau curaj sau informaţii utile prin scrierile mele, atunci voi fi ştiut că a meritat.
Non Omnis Moriar - Not Everything Dies.

Enjoy!^^

5 comentarii:

  1. Am auzit de ea, e super cartea. n-am avut insa posibilitatea s-o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase gândurile autorului. Are mare dreptate. Cred că fiecare dintre cei care scriu (inclusiv eu) speră să aducă o fărâmă de învățătură cititorului. Sunt tare curioasă să citesc cartea. Abia aștept recenzia ta! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare o carte interesanta, si autorul chiar e inteligent :D .

    RăspundețiȘtergere
  4. Astept sa o comand. Oliviu mi-a fost coleg de clasa in liceu...deci orele de romana, el si noi restul...
    Ma bucur pt el.

    RăspundețiȘtergere