sâmbătă, 19 mai 2012

La o ceasca de vorba cu un scriitor!

Scuzati intarziere cu care a aparut articolul, dar scoala ne ocupa cea mai mare parte din timp.
Autoarea pe care am ales-o s-a dovedit a fii extreeem de draguta, si speram sa va placa de ea la fel cum ne-a placut si noua! Enjoy!:)

Nightshifted(#1) de Cassie Alexander
Bine aţi venit în aripa secretă a Spitalului Judeţean – locul în care vampirii primesc transfuzii, vârcolacii au alergii la argint, iar o asistentă este practic dată peste cap...
Şcoala de asistente a pregătit-o pe Edie Spence pentru o mulţime de lucruri. Să ardă victime? Nicio problemă. Să reteze membre? Bucată de tort. Vampiri? Niciun fel de iad. Dar în calitate de cea mai nouă asistentă pe Y4, aripa secretă ascunsă chiar în centrul Spitalului Judeţean, Edie are mâinile pline de fiecare pacient paranormal pe care vi-l puteţi imagina – de la vampiri până la zombie şi dincolo de acestea...
NIGHTSHIFTED
Edie încearcă să înveţe cum să se adapteze la noua ei schimbare secretă. Dar atunci când un funcţionar vampir se transformă în praf sub ochii ei, iadul se dezlănţuie. Acum este urmărită de cuvintele vampirului mort – salveaz-o pe Anna – şi înainte să ştie, este într-o misiune de salvare de la moarte  a unor biete fete. Care implică distrugerea unui cuib de vampiri, căderea pentru un zombie şi lupta pentru propriul suflet.
Grey’s Anatomy nu a fost niciodată aşa.

Moonshifted (#2) de  Cassie Alexander
După ce a supravieţuit unui atac brutal al vampirilor, asistenta Edie Spence este pregătită să se întoarcă la muncă – adica să îngrijească creaturi supranaturale ce au nevoie de ajutor medical. Dar îndemânarea ei în calitate de asistentă este pusă la încercare atunci când asistă la un „loveşte-şi-fugi” în pauza de masă. Pietonul rănit nu este un simplu vârcolac, ci liderul haitei. Acum Edie este prinsă în mijlocul unui război... Cu două haite rivale luptându-se între ele cu dinţii şi ghearele, Edie nu are nicio intenţie de a trece liniile inamice. Însă atunci când îl întâlneşte pe nepotul pacientului său – un vârcolac tatuat pe nume Lucas cu o rază inedită în privire căruia îi e greu să-i reziste  –  Edie nu poate face nimic altceva decât  să aleagă o tabără. Întrebarea este: poate avea încredere în noul şi periculosul său aliat? Se va putea încrede în propriile instincte când este lângă el? Oricum, Edie nu pare să dea semne că s-ar retrage, chiar dacă faptul că s-a implicat o face o pradă uşoară... 

Date despre autoare:
Cassie Alexander este scriitoare şi asistentă. Triologia ei de debut, Nightshifted, va fi publicată la 22 mai.
Îi place alchimia, sângele şi ştiinţa, în această ordine. 


1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Matt Bellamy. Iubesc cu adevărat Muse, iar el este atât de talentat! Ador temele alese pentru munca sa – este ca un William Blake respectat şi cu o mulţime de cunoştiinţe în domeniul muzicii. Mi-ar plăcea la nebunie să fiu printr-o minune în pielea lui.
 
2. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Oh, Doamne! Sunt pro mersului înainte. În timp ce anumite părţi din trecutul meu au fost minunate, sunt ferm convinsă că cele mai bune lucruri sunt înainte.

Poate că aş merge înapoi la data nunţii – nu la partea cu jurămintele, ci la petrecerea de după – şi pur şi simplu m-aş bucura din nou de asta. Sau poate petrecerea de absolvire a şcolii mele de asistente. În orice caz, e vorba de o petrecere ;).

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Pot să compar parcurile din San Francisco.

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Toată lumea are parte de asistenţă medicală bună. Sfârşit.

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Ha! Ador întrebarea asta, dar wow. Serios, nu am de gând să mă întorc în nicio perioadă dinaintea inventării lentilelor şi/sau a tampoanelor. Nu-mi fac iluzii despre cât de superb a fost trecutul, ci am o simpate pentru igiena modernă.

Astea fiind spuse, presupunând că aş putea să mă întorc la costume umflate şi şi fără varicelă, mi-ar plăcea să merg în Egiptul antic şi să arunc o privire peste întreg ţinutul în timp ce sculpturile sunt încă intacte, vopseaua încă proaspătă şi să observ vieţile trăite de oamenii de pe atunci,

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Teddy B. Este un ursuleţ de pluş pe care îl am de multă vreme. Este singurul lucru de neînlocuit pe care îl deţin. 
 
7. Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Dr Who, şi aş fi într-o furtunoasă relaţie on-again-off-again de lungă durată cu Capt Jack Harkness.
 
8. Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
„Rea la aşteptare”.
 
9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Zbor, întotdeauna zbor. Ador să zbor în vise şi am făcut paraşutism interior – mi-a plăcut la nebunie. (Sunt prea fricoasă ca să fac şi paraşutism exterior.)

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta ).
Am petrecut o vreme gândindu-mă la calitate versus lungime – aş lua The Stand, ca şi cea mai lungă şi bună carte la care mă pot gândi. Aş încerca din greu să nu mă gândesc la King's Ladyfingers în timp ce aş fi acolo.

11. Ai un bilet de avion gratuit care te poate duce oriunde. Trebuie să decolezi chiar acum. Une mergi?
New York, New York.

THANK YOU SO MUCH, CASSIE!

4 comentarii:

  1. Uuu ce interesant sună subiectul cărţii :x

    Şi scriitoarea e foarte drăguţă :x

    RăspundețiȘtergere
  2. :X Mdeeeci.... numele ei Cassie e suuper dragut, e pasionata de alchimie, scrie despre supranatural, e asistenta medicala fapt care m-a cam dezamagit.. de ce nu putea fi medic?! :-? anyway. Mdah, cred ca m-as intelege cu ea! :)) :X

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare foarte drăguţă şi cartea are o temă interesantă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer, nu prea ma atrage cartea, dar autoarea pare draguta. In schimb, adoor Grey's Anatomy!:))

    RăspundețiȘtergere