joi, 14 iulie 2011

Interviu cu un vampir, de Anne Rice




Transformat in vampir de sinistrul si incantatorul vampir Lestat, in 1976, Louis decide, dupa aproape doua secole, sa-si spuna povestea vietii – atat cea muritoare, cat si cea nemuritoare – intr-un interviu pe care il acorda unui jurnalist.
Incepand de la momentul in care a fost muscat si transformat in vampir, pana in prezent, el ii dezvaluie jurnalistului secretele si principiile dupa care se bazeaza vampirii. Spunandu-i despre frumoasa Claudia, copila pe care a transformat-o in vampir la o varsta frageda, salvand-o astfel de la o moarte sigura; dezvaluindu-i intrebarile care ii macinau sufletul, setea de sange pe care incerca sa si-o controleze, nevrand sa accepte ceea ce este, pana la cautarile disperate de a afla care este rostul vampirilor in lume, Louis incepe sa regrete enorm vietile nevinovate pe care le-a luat, si-si blesteama sufletul nemuritor, nevrand sa continuie sa fie un monstru al ororilor noptii.

O poveste fascinanta, despre mirifica viata a noptii, dar si despre blestemul adus cu ea, neputand sa mai vezi vreodata fermecatorul rasarit de soare.


Poza asociata

Melodia asociata


2 comentarii:

  1. da,..interesanta carte.insa nu prea sunf fana la cartile gen vampiri nu stiu de ce...poate ca nu am incercat sa citesc una pana acum..am terminat de citit fantoma de la opera.....e superba....wow...ma impresionat camera de tortura...iubirea nebuna a fantomei...totul a fost superb...o carte care a meritat sa fie citita..nu am mai citit de mult o carte asa buna. Gaston Leroux e un geniu...poti sa citesti Misterul camerei galbene si e tot scrisa de el...e foarte frumoasa..si merita citita

    RăspundețiȘtergere
  2. @rosia_lady, intr-adevar fantoma de la opera e wow! rar mai gasesti o carte atat de buna!
    si o sa citesc si misterul camerei galbene.:)

    Criss

    RăspundețiȘtergere